"s´kaffeetratscherl zwischendurch"

Ich wollte es auch nochmals zitieren. Nur für den Fall, dass "Moni" gelöscht wird. Oder ihre Postings? Leider finde ich den Schalter für das Zitieren nicht! Na gut. Ich vertraue darauf, dass Moni`s Zitate erhalten bleiben. :mrgreen:
 
ich zitier das mal, damit es nicht gelöscht wird. ich denke, auch hier ist verleumdung nicht gern gesehen.

meinst du, dass sich goanz.kloans gespaltene persönlichkeiten wirklich gegenseitig verleumden? das ist aber schon ganz heftig.

wie hieß nochmal der sich geoutete therapeut, war das nicht franc?

gruß, matteo
 
nau kana do :shock:

schdö i afoch a reindl mi klobasse (jo heit gibt,s de klassische haasse) eine brot und semmen an siassn und schoaffn senf dazua a poa bier und passd :daumen:

moizeidt
 
oba Moni-Schatzi,

wia won mi des tangiern dat,

i bin do fia eich olle

oan bis zwoa numman z`gross..


psst, psst, ned weidasogn: wia schizos san olle so gscheit, goi !
 
um es mit Pickats Worten zu sagen:
Da hats wenigstens net Fisch mit Rosinen geben!! :mrgreen:

Aber vielleicht issts wer anderer!
I steh net so auf Leichen am Teller!
 
Guten ... äähh ... Vormittag ! :confused:


Was ist da los ? Große Leere - Alles krank, oder schlaft's noch?

Kein Champagner - kein Lachs - :shock:
Da hab' ich ja Glück :mrgreen:

Wenn wer mag, gibts als verspätetes Frühstück:

Kaffee, Gaugau(falls das Augal ...)
Semmeln, Kürbiskern-Laiberln
Wurst und Käse
Butter, Marmelade

Das muß reichen, gibt eh bald Mittagessen :mrgreen:


Na, und was macht denn unsere kleine Patientin?
Geht's ihr schon besser?
Da hast einen guten Tee, und ein Buttersemmerl, und wennst
magst ein Ei im Glas. Brav essen, und gesund werden!

Wünsche Euch noch einen schönen Samstag!:)
 
fritattensuppe
(suppal is guad fia kraunknsessaln :daumen: )

eianockaln mit grünan solot und guakaln :p

getränke frei noch gschmock :mrgreen:

moizeidt
 
Ich habe schon bemerkt, ihr kocht hier gut und esst alle gerne. Dem kann ich mich nicht verschließen.

Hier ein leckeres Pörkölt-Gulasch und ein Racz-Karpfenfilet:

Az alábbi receptet Klement András, Édességek, sütemények, italok 2005
Karácsonyára
címû gyûjteményébõl ollóztam.

Õszi krémpuncs

6-8 személyre: 3 csésze (75 cl) vagy 1 üveg (750 ml) szilvabor vagy
bármilyen más gyümölcsbor, 2-3 csésze (50-75 cl) szeder ízû ásványvíz vagy
szódavíz, 9 cl Créme de Cassis, 9 cl Créme de Frambise, 9 cl Poire William
likõr, jég

Pohár: egy 2-3 literes puncsostál, 8 talpas goblet

Díszítés: különféle gyümölcsök, például szeder, málna, körte, szilva

Az alapanyagokat a jég kivételével összekeverjük a tálban. Legalább 15

percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Hozzáadjuk a jeget és a

gyümölcsöket, majd tálaljuk. Minden pohárba bõségesen tegyünk gyümölcsöt.

A teljes receptkönyv honlapomról. A szerzõ jóváhagyásával

letölthetõ.


Kb 20 évvel ezelött Evelley Ferenc kollegámtól hallottam egy receptet amit

néhányszor el is készítettem többek örömére. Ezt a kis elõzetest csak azért

irom, nehogy ugy járjak mint a pogácsa receptek szerzõjével, aki kissé

sértödött hangu levelében nehezményezte hogy feltettem a honlapomra az

általa készítet recept gyüjteményt. Az alábbi recept szabadon terjeszthetõ.


Máz nélküli római tálat be kell áztatni.

Egy ponytot megtisztitani, fejét levágni a kopoltyuk mögött.

3 A tisztitott halat kivül belül meg sózni de nem tulzottan.

4 Néhény füstölt szalonna csikkal megtüzdelni.

5. A római tál ezalatt már eléggé megázott . Az alját befedni vékonyra
vágott füstölt

szalonnával Rátenni a halat, mellé pedig karikára vágott burgonyát,

paprikát, paradicsomot.ezekre is lehet szalonnát fektetni Kissé a

zöldféléket is meg kell sózni, majd az egészet tejföllel megöntözni.

6.fedelet rátéve irány a sütö. A sütési idöt sosem jegyeztem meg, egyszerüen

ha már jó illat áramlik a sütõ felõl megnéztem a krumplit ha ez puha akkor

kész az egész, de fedö nélkül még lehet néhány percig sütni, ez már izlés

kérdése

A Mai ebédem ez volt:
fõtt rizs és vokban olajon dinsztelt párolt zöldségek tojással

zöldségek: répa, burgonya, zöldbab, zöldpaprika, vöröshagyma, paradicsom,
gomba.

fûszerek: só, garamasala cayene bors, oregano rozmaring, gyömbér, lestyán,

zsálya, fkete õrölt bors, bazsalikom fokhagyma

A répákat kb fél centi vasatag karikára szeleteltem, a többi zöldségeket

is hasonló méretre vágtam és a felsorolás sorrendjében kb 1 perces

idõközökben tettem a vokba kb 1 deci olaj társaságában a fûszereket a

répával egyszerre kivéve a borsot fokhagymát és a bazsalikomot Mikor a répák

megpuhultak de nem pépesre akkor belekevertem az utolsó három fûszert, majd

ráütöttem 3 tojást elkevertem levettem a gázról a tojás a zöldségek hõjétõl

szépen megsül félig lágyra , így szeretem.

tálalás: tányérra alulra a rizst a tetéjére hasonló mennyiségû párolt

zöldséget tettem.

Nem csak nekem, de a nejemnek is nagyon ízlett.
 
meine Güte, wie konnte ich das fast vergessen:

tut lieber beim 2. Gericht

7. Zeile von unten

noch 50 ml NAGYMAROS dazu!


und nach dem Kochen brav aufessen und danach:

SCHÖNE STUNDEN !
 
Zurück
Oben